Sanayinin gelişmesi ve bu ürünlerin günlük hayatta kullanımının yaygınlaşması el yaralanmaların sıklığını arttırmıştır. Mikrocerrahi teknikler ve mikroskopların ortaya çıkmasıyla geçmişte yapılması imkansız görünen operasyonlar günlük rutinde uygulanabilir hale gelmiştir. Kopan bir parmak veya uzuv, uygun saklama koşullarında hastaneye transfer edildiğinde ve uygun sürede ameliyata alındığında yaşayabilme olasılığı mevcuttur. Kopan bir parmak nemli bir beze sarıldıktan sonra naylon poşet içine konularak ağzı bağlanmalı, bu poşet ise içi buz dolu başka bir poşet içine konulmalıdır. Böylece parmağın yaşayabilme olasılığı arttırılabilir. Ardından olabildiğince kısa süre içinde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi birimi olan bir hastaneye ulaştırılması gereklidir.
Ameliyat travmanın oluş şekli, seviyesi, hastanın yaşına bağlı olarak 3-12 saat arasında sürebilir. Dolaşım ameliyatta düzelse dahi özellikle ilk 3 gün olmak üzere 15 güne kadar pıhtı oluşma ve parmağın dolaşımının bozulma riski mevcuttur. Bu nedenle bu hastalara dolaşım arttırıcı ve kan sulandırıcı bazı ilaçlar verilir.
Kopan bir parmak veya uzuvun eski fonksiyonuna dönüp dönemeyeceği ise yaralanmanın seviyesi, şekli, hastanın yaşı ve ameliyat sonrası yapılan fizik tedavi ve rehabilitasyona bağlı olarak değişmektedir.